Подходяща ли е за Вас услуга „Мама и Бебе“?

Защо Услуга „Мама и бебе“?

Услуга „Мама и бебе“ обръща внимание на моментите, свързани ново начало в семейството!

Боуен® е метод, който е много добре показан за бебета при колики, запушен слъзен канал, рефлукс, запек.

Често, когато майките се свържат с нас, се интересуват колко процедури ще са необходими за разрешаването на даденото състояние при тяхното бебе.

Точен отговор няма, тъй като всеки организъм е индивидуален и съответно отговаря по различен начин на терапията. И все пак организмът на бебетата работи много бързо и всички процеси при тях се случват също бързо. Обичайно след една – две процедури резултата вече се забелязва.

В моята практика наблюдавам дълбоката взаимовръзка майка-бебе и как състоянието, в което е майката (физическо и емоционално) и чрез което се случва общуването между нея и детето й, има значение за състоянието на бебето. В „Проучването относно ефективността на процедура Бебешки Боуен® при бебешки колики”, което бе направено в България, тази взаимовръзка също бе изследвана и отбелязана като важна за цялостното състояние на бебето.

В тази насока съм забелязала, че когато се прилага процедура на майката, която е удачна за нея, се постига по-бързо възстановяване на бебето.

Защо става така?

Майчинството, особено в първите месеци, е време, в което цялото семейство се адаптира към нова и значителна промяна – присъствието на така желания нов член в семейството. В този период при жената са налице както хормонални промени, съпътстващи кърменето и следродилния етап, така и емоционални – тя отдава голяма част от ежедневието си на своето дете. Този така красив период за младата майка, е също наситен с изразходването от нейна страна на повече ресурс, необходим за полагането на ежедневните грижи към детето. Това е възможно да доведе както до физическа умора, болки в тялото, недоспиване, така и до промени в емоционалното състояние на майката и напрежение.

Всичко това понякога остава като „незабелязано  и продължително изтощение“, тъй като вниманието на майката е изцяло насочено към детето й. Това може да оказва влияние върху бебето, което в този период е изцяло зависимо от майка си.

Щастлива майка, щастливо бебе!

Спокойната и свободна от болки в тялото майка, има огромна възможност да отдава изцяло необходимото както за бебето, така и за останалите членове от семейството. Тя има много повече сила, енергия, желание и воля, които да сподели със своето семейство в този така важен и ценен период от живота й! На нея й става много по – лесно да се адаптира към този период и да му се наслади изцяло!

Може да намерите пълното „Проучване за ефективността на Боуен при бебешки колики” в нашия блог.

Вижте и останалите ни услуги в Академия „Пълноценен живот“!

Може да намерите още интересна информация във Facebook страницата ни, YouTube и Viber каналите ни.

Всички услуги и методи, използвани в Акакдемия „Пълноценен живот“ работят индивидуално и целят максимална полза за Вас, нашите клиенти!

Резервирайте Своя час сега!

Заповядайте при нас! Открийте ни на картата!

Вашият коментар

Запази час