Рехабилитационна терапия

50.00лв.60.00лв.

Възстановяването от нараняване или заболяване, независимо дали е голямо или малко, може да бъде цяло предизвикателство. Нашият рехабилитатор във Варна е отдаден да помага на всички наши пациенти. Чрез комбинация от ралични подходи и методики успяваме да дадем най-доброто от себе си и нашите клиенти да се чувстват отново силни и готови да постиганат целите си. 

В случай, че имате въпроси или искате да планирате възстановяване, моля, свържете се с нас сега!

Код: Няма Категория: Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Описание

Какво представлява процесът по рехабилитация?

Процесът по рехабилитация представлява вид грижа, която може да Ви помогне да се върнете, запазите или подобрите способностите, от които се нуждаете в ежедневието си. Тези способности могат да бъдат физически, умствени и/или когнитивни (мислене и учене). Възможно е да сте ги загубили поради заболяване, нараняване или като страничен ефект от медицинско възстановяване. Рехабилитацията при нашия рехабилитатор във Варна може да подобри вашето ежедневие и пълноценно функциониране.

Какви са целите на рехабилитационната програма?

Основната цел на рехабилитацията е да Ви помогне да възвърнете способностите си и да си възстановите независимостта. Но конкретните цели са различни за всеки човек. Те зависят от това, което е причинило проблема, дали причината е текуща или временна, кои способности сте загубили и колко е сериозен проблемът.

За какви хора е предназначен процесът по рехабилитация?

Рехабилитационният процес е за хора, загубили способности, от които се нуждаят, за да водят нормален начин на живот в ежедневието си. Ето някои от най-честите причини, обхващащи:

  • Наранявания и травми, включително изгаряния, фрактури (счупени кости), черепно-мозъчна травма и наранявания на гръбначния мозък;
  • Удар;
  • Тежки инфекции;
  • Голяма операция;
  • Странични ефекти от медицински лечения, като например възстановяване на рак;
  • Някои вродени дефекти и генетични нарушения;
  • Увреждания в развитието;
  • Хронични болки, включително болка в гърба и шията.

Какво се случва в дадена рехабилитационна програма?

Какво се случва в дадена рехабилитационна програма?

При получаване на рехабилитационна грижа, често има екип от различни доставчици на здравни услуги, които се грижат за Вас. Те работят с една цел – да разберат Вашите нужди, цели и план за възстановяване. Има няколко основни вида лечения, които могат да бъдат включени в план за възстановяване. Ето какво обхващат:

  • Помощни устройства, които са инструменти, оборудване и продукти, които помагат на хората с увреждания да се движат и функционират;
  • Когнитивна рехабилитационна терапия, която да Ви помогне да се научите или да подобрите умения като мислене, учене, памет, планиране и вземане на решения;
  • Консултации за психично здраве;
  • Музика или арт терапия, които да Ви помогнат да изразите чувствата си, да подобрите мисленето си и да развиете социални връзки;
  • Хранителни консултации;
  • Ерготерапия, която да Ви помогне за ежедневните дейности;
  • Физическа терапия, за да помогне на Вашата сила, мобилност и фитнес;
  • Рекреационна терапия за подобряване на емоционалното Ви благосъстояние чрез изкуства и занаяти, игри, тренировки за релаксация и терапия.
  • Логопедична терапия за помощ при говорене, разбиране, четене, писане и преглъщане;
  • Възстановяване на болка;
  • Професионална рехабилитация, която да Ви помогне да изградите умения за ходене на училище или работа.

В зависимост от Вашите нужди може да получите рехабилитация в офиса на самия рехабилиратор, болница или стационарен център за рехабилитация. В някои случаи доставчикът може да дойде във Вашия дом. Ако прецените, че е правилно да изберете тази опция, ще трябва да има членове на семейството или приятели, които могат да дойдат, за да помогнат в процеса на рехабилитация.

Какво Ви предоставя Рехабилитатор във Варна?

Ако сте били сериозно наранени, претърпели сте операция или сте прекарали инсулт, то Вашият лекар може да Ви препоръча рехабилитация, за да помогне на организма Ви да се възстанови. Нашият Рехабилитатор във Варна предлага необходимото да помогне на тялото Ви да се възстанови, докато възвърнете сили, преучавате загубените си умения или намирате нови начини за извършване на дейности, които в момента са Ви трудни.

Може би се питате какво мотивира нашият рехабилитатор във Варна?

Истината е тази – Мотивацията се дължи на способността да се повлиява положително живота на човек, като му се помага да се върне към това, което е важно за него. Независимо дали става въпрос за спорт, работа или основни ежедневни дейности, рехабилитацията е много възнаграждаваща дейност за нас именно поради факта, че се вижда радостта в очите на клиента при резултатите, които постигаме заено!

Видове рехабилитация според Рехабилитатор във Варна

Видове рехабилитация според Рехабилитатор във Варна

Всяка форма на рехабилитация има уникална цел – да помогне на човек да достигне пълно възстановяване в рамките неговите възможности. За нас е важно пациентът да се чувства  оново способен да се върне към желания от него активен начин на живот.

Рехабилитационната терапия при нашият рехабилитатор във Варна може да се използва за възстановяване на широк спектър от наранявания или тежки състояния. Често състоянията, с които се занимаваме обхващат ортопедични и мускулно-скелетни наранявания като навяхвания, разтежения, разкъсвания или постхирургична рехабилитация, неврологични наранявания и др. Нашият рехабилитатор във Варна се справя успешно с пациенти на всякакви възрасти – от новородени до най-възрастните пациенти.

Целта на рехабилитационната терапия варира според различните типове хора. Необходимо е да се отправи запитване до всеки пациент. Това запитване обхваща въпроси като например какви са целите му за рехабилитация? След това се разработва специализиран план. Той включва различни видове терапия според индивидуалния случай. 

Стационарни и извънболнични рехабилитационни процедури при нашия рехабилитатор във Варна

На първо място е важно да се определи разликата между стационарната и амбулаторната рехабилитационна терапия. Стационарната рехабилитация се отнася за лечения и терапии, които получавате в болница преди изписването. Пациенти, които преминават през ампутация, претърпяват мозъчна травма или инсулт. Те претърпяват ортопедично, гръбначно-мозъчно уреждане или получават трансплантация. Тези хора се нуждаят от стационарна терапия, за да се възстановят до степен, в която могат да се приберат безопасно у дома.

Амбулаторната рехабилитационна терапия се отнася до възстановяване , получено в извънболнична атмосфера. Центровете за извънболнична терапия като нашата Академия „Пълноценен живот“ предлагат комбинация от услуги на физиотерапевти, Боуен терапевти и психолози

Кой се нуждае от трудова терапия при рехабилитатор във Варна?

Ерготерапията може да бъде необходима на хора от всички възрасти – от новородени до възратни. Има безброй начини, по които трудовата терапия може да помогне на тези хора. Ето няколко примера:

  • Децата с физически увреждания се нуждаят от терапевр, който да им помогне да развият правилнаа координация. Тя им е необходима, за да се хранят, да използват компютър или да подобрят своя почерк.
  • Възрастните с депресия се нуждаят от препоръки от терапевт, за да се включват отновно в ежедневните дейности постепенно и по начин, който максимизира шансовете им за успех.
  • Лице, което е загубило способност да държи вилица поради наранявания, трябва да работи с терапевт, за да възвърне силата на захвата и да модифицира движенията си. Това се прави с такава цел, че лицето да може да се храни самостоятелно.
  • Възрастните с физически ограничения се нуждаят от терапевт, за да участват в дейности, които обичат, по нови и модифицирани начини.
  • Хора, които са претърпели нараняване на гръбначния мозък се нуждаят от намеса на терапевт, за да им се помогне да избегнат движения или поведения, които могат да влошат нараняванията им.
  • Корпоративните професионалисти трябва да работят с терапевт, за да създадат оптимален баланс между работа и живот, предназначен за намаляване на стреса и максимизиране на здравето или да модифицират работната си среда въз основа на ергономични принципи.
  • Лице, което е претърпяло черепно-мозъчна травна и е загубило когнитивна функция трябва да използва услугите на терапевт. Той му помага при задачи като кандидатстване за работа или подаване на заявление за колеж.

Провеждане на физиотерапия при рехабилитатор във Варна

Провеждане на физиотерапия при рехабилитатор във Варна

Физиотерапевтите осигуряват възстановяване на тези, които изпитват болка или затруднения в нормалното функциониране, движение или живот.

Физическата терапия обикновено се използва за облекчаване на болката. Освен това подобрява движението, огигурява рехабилитация след инсулт, нараняване или операция. Също така подпомага възстановяването след раждане, подпомага възстановяването на спортни наранявания. Физическата терапия обучава хората как да използват устройства като проходилки и бастуни, управлявайки хронични заболявания като сърдечни такива, артрит и други.

Ако този вид терапия е препоръчана от Вашия лекар, то терапевтът ще започне като прецени на първо място Вашата подвижност, баланс, сърдечен ритъм, стойка и т.н. След това е необходимо да се разработи план за облекчаване на симптомите. Това се извършва с цел подпомагане възвръщането на функционалността и мобилността.

Защо да изберете рехабилитатор във Варна?

От незначителни проблеми, до променящи живота наранявания, ние сме тук за Вас! Разбирайки нуждите на нашите пациенти, ги насочваме през процеса на рехабилитация. И всичко това с една единствена крайна цел – да се върнат към нормалния живот възможно най-скоро и лесно!

В случай, че имате въпроси или искате да планирате възстановяване, моля, свържете се с нас сега!

Следете и нашата Фейсбук страница!

 

 

 

 

Summary
Рехабилитационна терапия
Service Type
Рехабилитационна терапия
Provider Name
Академия "Пълноценен живот",
ул. Роза 37 Б,,Варна,Варна-9000,
Telephone No.089 606 0661
Area
Варна
Description
Рехабилитатор във Варна - Виолета Ковачева е тук, за да помогне за Вашето пълноценно възстановяване!

Допълнителна информация

Цена

60 лв. за възрастни над 16 г., 50 лв. за деца и пенсионери

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Рехабилитационна терапия”

Запази час