Боуен терапия Варна

Какво представлява Боуен терапия Варна?

Боуен терапията, наричана още Bowenwork или Bowtech, представлява холистична лечебна техника на тялото. Този изключително иновативен процес оказва влияние върху меката съединителна тъкан (така нар. фасция) на тялото. Подходящо е да се използва за лечение на различни мускулно-скелетни или неврологични проблеми, включително и остри спортни наранявания и хронични или органични състояния. Може би вече се чудиш какво да подариш на твой близък за предстоящ празник?… Боуен терапия Варна е подаръкът, който си заслужава инвестицията и ще достави на теб или твой близък изключителна нежност и релакс!

Както вече споменах, Боуен терапията е процес, който оказва влияние върху меката тъкан, която от своя страна е част от съединителната тъкан, обгръщаша, отделяща и вляеща на всеки орган и тъкан в тялото на човек.

Важно е да споменем, че Боуен терапия Варна е техника, която се базира на изцяло безопасни за употреба методи от всеки – от новородени до възрастни хора.Терапията е подходяща при всякакви мускулно-скелетни или нервно-мускулни оплаквания. Това холистично лечение има за цел да лекува причината за възникналите здравословни проблеми, а не симптомите за възникването им.

По-конкретно можем да кажем, че точно тази форма на Боуен терапия използва прецизни и нежни, подвижни движения на ръцете. Тези движения се фокусират върху мускулите, сухожилията и връзките, заедно със съединителната тъкан и кожата около тях. Цялостната идея е да се намали болката и да се сведе до минимум чрез стимулиране на нервната система.

Интересни факти за Боуен терапията

Терапията е създадена от Томас Амброуз Боуен в Австралия. Въпреки че Боуен не е бил лекар, той твърди, че терапията има способности да минимизира болката  в тялото.

Боуен терапия Варна действа върху автономната нервна система. В тази връзка процедурата инхибира симпатиковата нервна система и активира парасимпатиковата нервна система.

Боуен терапията се търси за широк спектър от състояния. Доста често този процес се бърка с вид масаж. Затова е добре да знаем, че Боуен терапия Варна не е медицинско решение!

Интересни изследвания показват, че Боуен терапията:

  • Подобрява качеството на съня при пациенти с болест на Паркинсон;
  • Намалява вариабилността на сърдечната честота, което с други думи значи, че се нормализира сърдечният ритъм и се забавя сърдечната честота при 100% от пациентите с фибромиалгия;
  • Увеличава обхвата на движение на врата и намаля „резултата от инвалидността“ при пациенти с болки във врата и ограничено движение, когато се комбинира с правилна физиотерапия;
  • Подобрява мобилността и намаля болката при 100% от пациентите с проблем „замръзнало“ рамо;
  • Намалява честотата и интензивността на мигренозното главоболие при 80% от пациентите;
  • Подобрява симптомите на синдрома на неспокойните крака при 3/5 от пациентите, получаващи лечение;
  • Подобрява значително двигателната функция на пациентите, възстановяващи се след инсулт.
  • Подобрява съня и общото чувство за благополучие.

Еднократното лечение с Боуен терапия Варна успява да постигне следните положителни ефекти:

  • Намаля чувството на депресия с 51%;
  • Намаля чувството на тревожност с 21%;
  • Намаля чувството на умора с 41%;
  • Намаля чувството за напрежение с 62%;
  • Намаля чувстовото на гняв с 47%;
  • Намаля объркването с 33%;
  • Увеличава гъвкавостта (в подколенните сухожилия) с 26 – 34%.

Време е да разгледаме отблизо ползите, страничните ефекти и всички останали въпроси относно терапията, които изникват в главите ни толкова бързо!

Как протича Боуен терапия Варна?

Как протича Боуен терапия Варна?

Боуен терапията се състои отпоследователност от малки движения при различно налягане, всяко на определено място в тялото. Лечението е изключително приятно. Използват се внимателни и леки движения, без да се упражнява сила. Важно е да кажем, че боуен терапия Варна обикновено продължава между 30 минути и един час.

Една от най-интересните области на тялото е мозъкът. Основната функция на мозъка е да получава информация от нашите сетивни органи и да интерпретира тази информация като светлина, звук, болка, движение. Това дава възможност за съзнателна комуникация в нашето тяло. Невропластичността, която е способността на мозъка да разпознава чрез формиране на нови невронни връзки, позволява на нервните клетки в мозъка да коригират своите дейности в отговор на нови ситуации или промени в тяхната среда. Това обхваща и стимул чрез допир.

Можем да кажем, че съществуват около 600 000 сигнала, които преминават от мозъка в тялото всяка секунда и те от своя страна се връщат в мозъка с информация, която след това се интерпретира и изпраща обратно. Винаги, когато усетим, чуем, видим или дори си помислим нещо, мозъкът внася предишен опит, за да категоризира усещането и да създаде подходящ отговор.

По време на Боуен терапия, мозъкът не е в състояние да направи това незабавно и се нуждае от повече информация, за да формира отговор. Всъщност, точно когато мозъкът иска повече информация, терапевтът трябва да напусне стаята, а мозъкът да изпрати специфични сигнали до зоната, за да се прецени реакцията. Ако клиентът лежи, непоследствената реакция е почти на 100% бърза и дълбоко релаксираща. Клиентите ни, също така, често съобщават, че усещат изтръпване или топлина в областта, върху която току-що е „работено“.

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА НА 089 606 0661!

ПЛАТЕТЕ ОНЛАЙН!

За какви проблеми е подходящо лечението с Боуен терапия?

Боуен терапия Варна се използва за лечение на различни заболявания. В голяма част от случаите, хората предпочитат да прилагат терапията с цел облекчаване на болката и повишаване на двигателната функция. В зависимост от основните симптоми, които проявяваме, Боуен терапия Варна може да се използва и като допълнително или алтернативно лечение.

Боуен терапия Варна може да се използва за лечение на следните заболявания:

  • Замръзнало рамо;
  • Главоболие и пристъпи на мигрена;
  • Болка в гърба;
  • Болка във врата;
  • Наранявания/ болки в коленете.

Може да се направи и за контрол на болката поради:

  • Респираторни състояния, като астма;
  • Стомашно-чревни разстройства, като синдром на раздразнените черва;
  • Лечение на рак.

Голям брой наши клиенти използват терапията с Боуен, за да си помогнат при:

  • Стресови състояния;
  • Умора;
  • Депресия;
  • Безспокойство;
  • Високо кръвно налягане;
  • Гъвкавост;

Действа ли пълноценно Боуен терапия Варна?

Един от основните елементи, за които трябва да настроим мисленето си, е именно този – колко малко елементи обхваща самата процедура по Боуен терапия. В допълнение, клиентите често излизат от стаята за процедури без да са почувствали никакво подобрение, освен чувството на релаксация. Но това не трябва да Ви носи изненада!

Ами, да! Въпреки това, реакциите след Боуен терапия Варна в дните след провеждане на лечението са изумителни. Хората често не могат да повярват на изключително мекия и нежен подход.

Чувството на скованост, болезнености главоболие изчезват, а организмът си отпочива, демонстрирайки, че мозъкът и тялото са в синхрон и са готови да се отдадат на поправка. Процесът Боуен терапия обикновено е бърз. Не е необичайно дори продължителната и силна болка да бъде намалена или дори да изчезне при провеждане на две или три лечения.

Боуен терапия

Въпреки че мускулно-скелетните проблеми, така наречената „замръзнала“ болка в раменете, гърба и шията  преобладават като предпоставки за лечение с Боуен терапия Варна , тя може да бъде полезна и при по-органични проблеми. Нашите клиенти съобщават и за значителни подобрения при астма и мигрена също.

В живота не съществуват граници. И това може да се каже без никакви съмнения за Боуен терапия Варна! Време е да се възползваш от тази иновативен процес сега! Очакваме те! J

Боуен терапията не е продължителен процес. Човек може да изпита облекчение още след първата сесия и значително разрешаване или възстановяване в рамките на три сесии. Въпреки това, съществуват случаи, в които хронични, дългогодишни състояния или повтарящи се наранявания може да изискват допълнителни лечения. Ако проявените симптоми не отшумят е необходимо да посетите Вашия личен лекар.

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА НА 089 606 0661!

ПЛАТЕТЕ ОНЛАЙН!

Процесът по Боуен терапия Варна има ли странични ефекти?

Както при всяка друга терапия, съществува възможност да се развият и странични ефекти. Сред възможните такива са:

  • Изтръпване;
  • Умора;
  • Болезненост;
  • Скованост;
  • Главоболие;
  • Грипоподобни симптоми;
  • Повишени нива на болка;
  • Болка в друга част на тялото.

Тези симптоми се дължат изцяло на лечебния процес.

Действа ли пълноценно Боуен терапия Варна?

Какво трябва да очакваме от Боуен терапия Варна?

В случай, че решите да се подложите на Боуен терапия във Варна, на първо място трябва да се насочите към обучен практикуващ специалист. Тези специалисти се наричат още Боуен терапевти.

За щастие на всички нас, на среща е Виолета Ковачева. Тя е рехабилитатор към Медицински университет Варна. Нейната история е доста интересна. Споделя, че благодарение на неин пациент научава за Техниката Боуен, а в последствие тя коренно променя живота и!

Виолета Ковачева работи успешно като Боуен терапевт във Варна и е изключително успешен специалист. Тя притежава ключови умения като комуникативност, лидерство, креативност, гъвкавост и аналитичен ум, които и помагат да се справя с лекота във всякакви ситуации. Довери и се сега, запиши си час!

Може би е важно да споменем и какво е времетраенето на Боуен терапията? Отговорът на този любопитен въпрос е, че сеансът на една Боуен терапия Варна обикновено трае от 30 минути до 1 час, като тук е важно да разгледаме и какво трябва да очаквате по време на сесията си:

  • Необходимо е да носите по-леки и свободни дрехи;
  • Професионалният терапевт ще Ви накара да легнете или седнете, в зависимост от областите, които трябва да се обработят;
  • Професионалният терапевт ще използва пръстите си, за да приложи нежни, подвижни движения върху определените проблемни области. В Боуен терапията се използват предимно палците и показалците.
  • Терапевтът, към който сте се насочили ще разтегне и раздвижи кожата Ви с цел да се увеличи налягането. То ще варира, но болката няма да бъде силна.
  • По време на сеанса по Боуен терапия Варна, професионалният терапевт редовно ще напуска стаята, за да позволи на тялото Ви да реагира на промените и да се адаптира. А след това ще се върне, след като изминат от две до пет минути. В началото това може да изглежда смущаващо, но почивките позволяват на тялото да интегрира ефектите от всеки набор от движения.
  • Следващата стъпка е повторението на движенията, в случай, че терапевтът прецени, че е необходимо.
  • При приключване на сесията по Боуен терапия, терапевтът Ви ще предостави инструкциии за справяне в домашни условия и препоръки за начина на живот.
Подари си здраве!

Като тук е важно да знаете, че Вашите симптоми могат да се променят по време на лечението, след сесията или няколко дни по-късно. Общият брой сесии, от които се нуждае всеки човек, са различни и зависят от няколко фактора, както следва:

  • Вашите симптоми;
  • Тежестта на Вашето състояние;
  • Промяната в състоянието след провеждане на Боуен терапия Варна.

Боуен терапевтът, на които се доверите трябва да Ви усведоми колко сесии ще Ви бъдат необходими за достигане до крайната цел. Важно е да знаете, че професионалният терапевт може да Ви посъветва да не приемате никаква друга странична физикална терапия, както и други форми на манипулация в продължение на една седмица след лечението. Такива форми са масажите, хиропрактиката, физиотерапията, акупунктурата или кинезиологията.  Това се случва с цел тялото Ви да се адаптира правилно към лечението, което му се налага.

Боуен терапия Варна е уникална форма на нервно-мускулно възстановяване. А сега, нека обобщим едни от най-важните характеристики на терапията както следва:

  • Боуен терапията е холистична техника, която работи върху меката съединителна тъкан (наречена фасция) на тялото;
  • Лечението с Боуен терапия се състои от поредици от малки движения, всяко на определено място в тялото;
  • За провеждането на този иновативен процес е необходимо да сте по-леко и широко облечени;
  • И не забравяй да се довериш на най-добрият и доказан терапевт за специализирано провеждане на Боуен терапия Варна – Виолета Ковачева!

За какви хора е подходяща Боуен терапията?

Истината е, че Боуен терапията е подходяща за всеки човек. Няма процес в нейното извършване, който да я прави неподходяща дори и за онези, които са чувствителни към по-силен натиск.

Боуен терапевтите лекуват клиенти, които варират от много млади, до много възрастни и все по-често с разнообразни оплаквания.

За какви хора е подходяща терапията Боуен?

Чувствате, че нещо в тялото Ви не е наред? Тялото Ви дава различни и странни сигнали и симптоми, които не могат да бъдат точно диагностицирани? Ако сте опитвали многократно и неуспешно да решите своите проблеми, значи сте на правилното място и сте открили това, което толкова търсите!

Боуен терапия Варна е методът, който ще възвърне баланса и хармоничното функциониране на тялото Ви, за да може да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избере оптималния баланс, за да поддържа здравето си в превъзходно състояние.

Ето и официалният сайт на Българска Асоциация по Боуен Терапия

Боуен терапия Варна несъмнено ще промени живота Ви! Дайте си шанс! Предизвикайте самовъзстановяването си сега!

Вижте и останалите ни услуги в Академия „Пълноценен живот“!

Всички практики и методи, използвани в Акакдемия „Пълноценен живот“ работят индивидуално и целят максимална полза за Вас, нашите клиенти!

Заповядайте при нас! Открийте ни на картата!

Запази час