Приложна кинезиология във Варна

Какво представлява приложната кинезиология?

Приложната кинезиология във Варна се занимава предимно с нервно-мусклулните функции и как те са свързани с регулирането, структурата и психичната физиология. Нашият Приложен Кинезиолог във Варна – Виолета Ковачева използва принципа, че тялото е самоподдържаш се, самокоригиращ се механизъм.

Кинезиологията, известна още като биомеханика, представлява изследване на движението на тялото. Приложната кинезиология е известна още и като тестване на мускулната сила и е метод за диагностика и възстановяване. Основава се на убеждението, че различни мускули са свързани с определени органи и жлези и чрез специфичната мускулна слабост може да сигнализира за отдалечени вътрешни проблеми. Такива могат да бъдат – увреждане на нервите, намалено кръвоснабдяване, химически дисбаланс или други проблеми с органи и жлези. Практикуващи кинезиолози твърдят, че при коригиране на мускулна слабост, можем да спомогнем излекуването на проблем, свързан с вътрешен орган.

Кратка история на приложната кинезиология

Използването на ръчно мускулно тестване за оценка на телесната функция е въведено от Джордж Х. Гудхарт младши. Именно той е доктор по хиропрактика през 1964 г. От тогава изследванията и познанията за приложната кинезиология се разширяват значително, осигурявайки много допълнителни измерения към диагностиката на телесната дисфункция.

Още в ранните дни на приложната кинезиология е било очевидно как използването на множество основни методи за възстановяване в остеопатията, хиропрактиката, акупунктурата и хомеопатията води до незабавно подобрение на нервно-мускулната функция, Тя може директно да бъде измерена с помощта на ръчно тестване на мускулите. Развитието на приложната кинезиология може да доведе до модифицирането на тези техники, заедно с въвеждането на някои нови процедури, уникални за приложната кинезиология.

За какво се използва приложната кинезиология?

За какво се използва приложната кинезиология?

На въпросът отговаря нашият Кинезиолог от ВарнаВиолета Ковачева

Както вече споменахме, приложната кинезиология може да бъде използвана за диагностициране и възстановяване на проблеми, свързани с нервната система, хранителни дефицити или излишъци, дисбаланси в „енергийните пътища“ на тялото и множество други здравословни проблеми.

Теорията за приложната кинезиология е разработена от Джордж Гудхарт – младши, хиропрактор в Мичиган, който започва да пише и изнася лекции за своите идеи през 1964 година. От тук следва, че приложните специалисти често са хиропрактици, но могат да бъдат и лекари – остеопати, зъболекари или дори конвенционални лекари. Според Международния колеж по приложна кинезиология, практикуващите първо трябва да бъдат обучени в съответните им области, преди да могат да учат приложна кинезиология в следдипломна обстановка.

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА НА 089 606 0661!

Какви други методи използват терапевтите по приложна кинезиология във Варна?

В допълнение към мускулното тестване, практикуващите АК също използват масаж, за да стимулират енергийния поток по меридианите на тялото, енергийните пътища, идентифицирани за първи път в традиционната китайска медицина.

Масажните техники могат да включват дълбок масаж, краниосакрален масаж и акупресура. Практикуващият Кинезиолог във Варна Виолета Ковачева също стимулира лимфните точки и черепните точки, за да се увеличи притока на кръв към близките органи и тъкани.

Какви други методи използват терапевтите по приложна кинезиология  Варна?

В допълнение към практически методи, практикуващите могат да използват ароматерапия с цветни есенции, терапия със звукови вълни, светлинна и цветна терапия, техники за релаксация, лични консултации и визуализация. Други терапии включват акупунктура, хранителни консултации и хранителни терапии.

Какви са целите на приложната кинезиология във Варна?

На този въпрос може да отговори нашият професионален Кинезиолог във Варна – Виолета Ковачева.

Целите на приложната кинезиология обхващат възстановяването баланса на структурните, химичните и психичните фактори, които заедно се обединяват, за да образуват т. нар. „триада на здравето“. Здравето на всеки един от нас се състои от структурни, химични и психични фактори, които трябва да бъдат еднакво балансирани, създавайки тази така наречена „триада на здравето“. Когато човек има лошо здраве, участва поне един от тези фактори, като често това са два или дори трите такива. Принципът на приложната кинезиология е да анализира и провери трите фактора и да излекува всички, които са нарушени.

Един такъв добър пример е и човек, който страда продължително от чревно разстройство. Хранителнитят баланс в организма бива сериозно нарушен, поради проблеми с малабсорбцията и евентуално продължителнта употреба на антибиотици. Болката в кръста е задължителна и очевидна, поради двойното нервно снабдяване на кръста и червата и има елементи, които са свързани със стреса, които пък от своя страна допълнително изострят симптомите.

При възстановяване на такъв случай е задължително и трите аспекта да бъдат анализирани и балансирани, за да се възстанови „триадата на здравето“ и да се помогне на човекът да се върне изцяло към пълен уелнес.

Какви са целите на приложната кинезиология във Варна?

Ползи на приложната кинезиология във Варна:

Приложната кинезиология не е предназначена за кризисна медицина! Нека дадем един подходящ пример: ПРиложната кинезиология във Варна не може да лекува рак, артрит, диабет, сърдечни заболявания или инфекции! Приложната кинезиология е предназначена да бъде част от холистичния подход към превантивната медицина.

Както вече разгледахме, малко по-нагоре в статията ни – целите на приложната кинезиология са:

  • Да се възстанови нормалното функциониране на нервната система;
  • Да се постигнат нормални функции на ендокриннрата, имунната, храносмилателната система и дори на вътрешните органи.
  • Включване в дегенеративните процеси с цел предотвратяване или забавяне на патологичните състояния;
  • Възстановяване на постуралния баланс; коригиране на походката и подобряване обхвата на движение.

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА НА 089 606 0661!

Какво трябва да очаква всеки един клиент от посещение при нашият специалист Кинезиолог във Варна?

Време е да поясним въпроса, който може би най-често си задавате. А именно – какво трябва да очаква всеки един клиент от посещението си при специалист Кинезиолог във Варна?

Истината е, че посещението започва с подробна медицинска история. След това процесът по провеждане на приложната кинезиология продължава с тестване, което обхваща процедури, притежаващи способности за определяне на промените в кръвното налягане от легнало до седнало, до изправено. Това според ICAK може да покаже дисбаланс в тялото на клиента. Следват специфични изследвания. Такива са тестовете за чувствителност на кожата, рефлекси и баланс.

Практикуващите специалисти по приложна кинезиология могат също да наблюдават стойката, походката и обхвата на движение на пациента. След приключване на тези тестове, мускулната сила се тества спрямо натиска, упражняван от избрания от Вас специалист. В случай, че мускулът издържи на натиск, то той се счита за „силен“ или „заключен“. Респ. Тези, които не издържат на натиск се считат за „слаби“ или „отключени“. Важно е да кажем, че именно така се определя показателния проблем.

Какво трябва да очаква всеки един клиент от посещение при специалист Кинезиолог Варна?

Именно организацията смята, че мускулните тестове трябва да се правят само като част от пълния диагностичен преглед. В допълнение към мускулното тестване, практикуващите приложна кинезиология могат да натиснат така наречените „точки за действие“, за да видят дали водят до мускулна слабост.

В случай, когато приложната кинезиология се използва, за да се определи дали дадена храна или друго вещество отслабва или укрепва организма на пациента, храната може да се постави под езика или да се държи в ръка, докато се тестват мускулите. Характерно за нашият практикуващ приложен кинезиолог във Варна е и оценяването на емоционалното благосъстояние. Това се осъществява като се тества мускулната сила, докато клиентът /пациент/ си представя, че е в тревожна ситуация с проблемен човек.

Леченията, свързани с приложната кинезиология варират от дълбоки масажи, манипулации и пренастройка на ставите, краниосакрална терапия и акупунктура, до хранителни терапии и диетични манипулации.

Какво представлява процеса по тестване на мускулите?

Както вече научихте, един от най-често срещаните методи за оценка при приложната кинезиология е мускулното тестване. То се основава на идеята, че мускулната сила предава силата на комуникацията между мозъка и тествания крайник.

Слабите мускули често показват блокиране в комуникационната система, подобно на концепцията за блокиране на енергията в китайската медицина. Когато практикуващият Кинезиолог Виолета Ковачева тества мускулите на пациента, тя измерва мускулната устойчивост на натиск. Виолета може да помоли клиента да протегне ръката си и да я държи твърда, докато тя се опитва да я издърпа надолу. Съществува обаче и вариант, в който клиентът може да стегне своя бицепс и да се противопостави на усилията на кинезиолога да изправи ръката си. В случай, че клиентът иска да се тества за алергии, може да се подложи на мускулно тестване, докато държи определена храна в ръката си.

Какво представлява процеса по тестване на мускулите , чрез Приложна кинезиология във Варна?

Какво се балансира след терапията при нашият Кинезиолог във Варна?

Приложната кинезиология помага с основни структурни проблеми, за които не е подходящо човек да ходи на лекар / здравен специалист. Част от тях са:

  • Болки в кръста;
  • Главоболие и мигрена;
  • Ишиас;
  • Аномалии в позата на стоене;
  • Наранявания на гръбначния стълб / гръбначни изкривявания;
  • Раздразнени нервни окончания;
  • Спортни наранявания, които са се обострили с времето;
  • Емоционален дисбаланс
  • Други

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА НА 089 606 0661!

Като допълнение, можем да кажем, че практикуващият приложна кинезиология е в състояние да подобри и балансира и множество други неразположения. Такива са функционалните и системни разстройства, от които хората все по-често страдат в съвременното общество, например:

  • Алергии (астма, екзема и сенна хрема);
  • Повтарящи се инфекции и възпаления на ушите, носа и гърлото;
  • Хормонален дисбаланс;
  • Симптоми на ПМТ и менопауза;
  • Синдром на раздразнените черва;
  • Следвирусен синдром;
  • Непоносимост към определена храна;
  • Нарушения на съня;
  • Детски разстройства;
  • Дислекция;
  • Поведенчески проблеми;
  • Множество други проблеми.

Има ли странични ефекти или състояния, при които приложната кинезиология не е подходяща за прилагане?

Обикновено приложната кинезиология се счита за напълно безвредна за голяма част от хората, които се подлагат на този вид терапия. Има обаче и случаи, в които този вид терапия не се счита за правилна, особено при неправилно поставена диагноза и избор на неподходящо възстановяване. Приложната кинезиология може да бъде опасна за хора, страдащи от сериозни заболявания (като рак). Затова е подходящо, всяко едно нетипично състояние на пациентите да се изследва от зародиша му.

Има ли други терапии, които могат да се комбинират подходящо с приложната кинезиология?

Практиката по кинезиология изисква тя да се използва заедно с други стандартни диагностични методи от професионалисти, обучени по клинична диагностика. Именно затова и обикновено практикуващите специалисти по приложна кинезиология изпълняват и множество други дейности. Нашият кинезиолог Виолета Ковачева е и рехабилитатор, психолог, Боуен терапевт, Лайф Коуч. Именно тези допълващи квалификации могат да осигурят качествено възстановяване на клиентите, което да допълва и дори да увеличава положителните влияния на приложната кинезиология.

Какво ще струва възстановяването с метода на приложната кинезиология, извършено от специалист Кинезиолог Варна?

Цената на услугата се определя, както в зависимост от квалификацията на специалиста, който отговаря за провеждането на приложната кинезиология, така и от местоположението.

Приложна кинезиология във Варна

Колко сесии са необходими, за да се установи желания резултат?

Приложната кинезиология е процес, който се използва за възстановяване на индивиди, а не на заболявания. Затова и всяка програма за възстановяване е уникална за конкретния човек. След провеждане на първите няколко сесии, практикуващият Кинезиолог Виолета Ковачева ще прецени продължителността на възстановяването, необходимо за балансиране на състоянието Ви!

Защо да изберете консултация по приложна кинезиология при нашият Кинезиолог във Варна?

Виолета Ковачева е рехабилитатор към Медицински университет Варна. Тя ще Ви помогне да намерите най-бързия и най-естествения път към възстановяването. Тя притежава множество положителни качества, които често и помагат да лавира успешно с различни задачи и дейности. Свържете се с Виолета Ковачева, за да извлечете максимални ползи за здравето си и за да разберете тайните на съвременната медицина, съчетани с доказани холистични лечения.

Свържете се с нашият специалист Кинезиолог Варна и направете първата стъпка към пълното здраве, подновената и неизчерпаема енергия и ум и тяло, живеещи в перфектен баланс!

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА НА 089 606 0661!

Приложната кинезиология трябва да бъде разглеждана като мощен портал, предоставящ на практикуващия достъп до постоянната и нестихваща интелигентност на ума / тялото. По този начин успява да насочи специализирания кинезиолог в разработването на план за възстановяване.

Защото вашето здраве заслушава повече!

Запази час